بنافت

بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب

سفر به ییلاق با طعم برف

جمعه, ۲۰ آذر ۱۳۹۴، ۰۸:۴۳ ق.ظ

این روزها مناطق کوهستانی استان مازندران مملو از برف است.کسانی که قصد سفر به ییلاقات را دارند، حتما با آمادگی کامل وارد جاده های کوهستانی شوند.تا خاطرات خوشی را در دفتر زندگی شان بنویسند.اگر نکات زیر را رعایت کنید قطعا آن خاطرات خوش اتفاق خواهد افتاد.

۱- از وضعیت آب و هوا و جاده های در مسیر حرکت مطلع شوید.

۲- لباس گرم و راحت بپوشید.

۳- وسایل ارتباطی مانند موبایل، همراه داشته باشید.

۴- سامانه الکترونیکی و برق خودرو را کنترل کنید.

۵- سامانه ترمز خودرو و بویژه لنت ها و لوله های انتقال، روغن ترمز و... را از لحاظ سلامت بررسی کنید.

۶- فشار باد لاستیک ها را بررسی و از لاستیک های مخصوص برف استفاده و در برف شدید و یخبندان از زنجیر چرخ استفاده کنید.

۷- اگزوز را از نظر وجود پوسیدگی بررسی کنید.در صورت متوقف شدن در برف، پنجره ها را به آرامی باز کنید و موتور و بخاری را روشن بگذارید مراقب باشید لوله اگزوز با برف و یخ مسدود نشود. مسدود شدن دریچه خروجی اگزوز موجب ورود منواکسید کربن به داخل خودرو می شود.

۸- سامانه گرمایشی را به دقت بررسی کنید.رادیاتور و شلنگ ها را از نظر وجود سوراخ و نشتی بررسی کنید. مطمئن شوید که رادیاتور خودرو به مقدار مناسب ضد یخ دارد. بخاری و گرم کن های شیشه جلو و عقب خودرو را کنترل کنید.

۹- از عملکرد برف پاکن های شیشه جلو مطمئن شوید.

 ۱۰- باک سوخت خودرو را پر کنید. اگر در برف گیر بیفتید موتور خودرو تنها منبع گرمایشی شما خواهد بود.

۱۱- جعبه زمستانی خودرو را تجهیز کنید.وسایل جعبه زمستانی عبارتند از: زنجیر چرخ مناسب، یک کیسه نمک، گونی،بیلچه، فرچه برف، یخ شکن، سیم یدک کش، علایم هشدار دهنده مانند چراغ های اضطراری، مایع برف پاک کن شیشه مناسب برای دمای خیلی سرد، یک بسته دستمال کاغذی، چراغ قوه و باطری اضافی، پتو، لباس گرم اضافه شامل کلاه، لباس های بادگیر و کفش مناسب، جعبه کمک های اولیه، مقداری آب، بیسکویت و غذای کنسرو شده، نقشه جاده، کبریت یا فندک، تابلوی احتیاط و پرچم هایی با رنگ روشن که قابل دید است .

۱۲- پیش از شروع به رانندگی، کمربند ایمنی را ببندید.

۱۳- آهسته برانید و با سرعت مطمئنه حرکت کنید.

۱۴- در هنگام صبح شبنم یخی کف آسفالت را جدی بگیرید و با دنده سنگین حرکت کنید.

۱۵- فاصله تان را با خودروی جلویی بیشتر کنید. زمان توقف در یک جاده یخ زده دو برابر زمان توقف در جاده خشک است. 

۱۶- از سمت راست حرکت کنید هنگام سبقت یا تغییر مسیر از علایم هشدار دهنده استفاده کنید .

۱۷- خودرو را با حرکات آرام و دقیق کنترل کنید. تغییر مسیر سریع و متناوب هنگام ترمز یا گاز می تواند موجب سرخوردن و لغزیدن خودرو شود.

 ۱۸-  پل های فلزی و بتونی حتی وقتی یخ روی سطح آسفالت وجود ندارد ممکن است یخ زده و لغزنده باشد، چون پل ها در معرض هوای سردتر هستند و زودتر از سطح جاده لغزنده می شوند.

۱۹- قبل وارد شدن به جاده بستن زنجیر چرخ را تمرین کنید. زمانی که زنجیر چرخ را بسته اید نباید با سرعت بیش از 50 کیلومتر در ساعت برانید.

۲۰- از تماس زیاد با سرما پرهیز کنید. مراقب علایم و نشانه های کاهش دمای بدن و یخ زدگی باشید .

در خاتمه چند قطعه عکس زمستانی از طبیعت بخش دودانگه تقدیم شما

خداحافظ پاییز، سلام زمستان

بقیه عکس ها ادامه مطلب

دودانگه، فریم شهر

خانه ی قدیمی

باغ گردو

چشمه کوزما، روستای دادوکلا



نظرات  (۲)

۲۸ آذر ۹۴ ، ۱۹:۳۹ حسین یزدانی

باسلام . احتراما مطلبی درخصوص شب یلدا می گذارم ، چنانچه اگر خوب بود در وبلاگ بسیار خوبتان بگذارید. با تشکر                                 
«گت‌چله» مجالی کوتاه برای سپری شدن لحظه‌ها

یلدا، بهترین مجال براى نیم‌نگاهى کوتاه به لحظه‌ها است؛ لحظه‌هایى که در سرعت عبور، خلاصه مى‌شوند و مى‌گذرند و این گذشتن، بهترین پیام براى زیبا زیستن است چون در پی یلدا روز بلندتری را پیش رو داریم.

ورق پاییز که به دهه آخر می‌رسد تب‌وتاب چله‌نشینی و شب یلدا در بین مردم دیده می‌شود و می‌ستاییم مهر را، آنکه از آسمان بر فراز برجی پهن با هزاران چشم بر همه می‌نگرد، نگاهبان زورمندی که هرگز خواب به چشم او راه نیابد، آن که مردمان را از نیاز و دشواری برهاند.

یلدا، مجالى است براى تکرار هر آنچه روزگارى، سرمشق خوبى‌هایمان بوده‌اند و امروز بر روى طاقچه عادت‌هایمان غبار مى‌گیرند و فراموش مى‌شوند.

یلدا، مجالى است براى دیدن عزیزانى که تصویر و صد ایشان در پس مشغله‌هاى زندگى رنگ باخته‌اند، مجالى براى نشستن لبخند بر لبان کودکان، در آغوش پرمهر بزرگ‌ترها است.

این شب، بهترین مجال براى نیم‌نگاهی کوتاه به لحظه‌ها است؛ لحظه‌هایى که در سرعت عبور، خلاصه مى‌شوند و مى‌گذرند و این گذشتن، بهترین پیام براى زیبا زیستن است.


*یلدا، بهانه‌اى برای زنده نگه‌داشتن پندهای بزرگ‌ترها
 درباره سنت‌های شب یلدا با بیان اینکه شب‌چله، شب زایش خورشید و آغاز سال نو میترایی است، اظهار کرد: یلدا یا شب‌چله، شب اول زمستان و طولانی‌ترین شب سال است و فردای آن با دمیدن خورشید روزها بزرگ‌تر شده و تابش نور ایزدی فزونی می‌یابد، این بود که ایرانیان باستان، آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا خورشید می‌خواندند و به این مناسبت جشن بزرگی برپا می‌کردند.
 این جشن در ماه پارسی، دی قرار دارد؛ جشنی که در این شب برگزار می‌شود یک سنت باستانی است.
جشن یلدا یک جشن آریایی است و پیروان میترائیسم آن را از هزاران سال پیش در ایران برگزار می‌کردند.

 یلدا شب تولد میترا یا مهر است و مردم گذشته‌های دور در این شب برای در امان ماندن از خطر اهریمن، دورهم جمع می‌شدند.
 از آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار، شیرینی و میوه‌های گوناگون است که همه جنبه نمادی دارند و نشانه برکت و تندرستی فراوانی و شادکامی هستند.
 نکته‌ای که درباره دو میوه هندوانه و انار وجود دارد آن است که این دو میوه گرد و سرخ‌فام نمادهایی از خورشید هستند، افزود: در این شب نیز مانند جشن تیرگان فال گرفتن مرسوم است که به حافظ تفأل می‌زنند و یا حاضران با انتخاب و شکستن گردو و با پوکی و پری آن، از آینده می‌گویند.
آیین‌های خاصی که در شب یلدا وجود دارد نشان‌دهنده آن بوده که سرزمین ایران دارای فرهنگی غنی است که مردمانش با ذوق، سلیقه و طبیعت منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، برای برگزاری سنت‌های کهن آداب خاص خود را دارند.

در گذشته آیین‌هایی در این هنگام برگزار می‌شد که یکی از آنها برگزاری جشنی شبانه و بیداری تا بامداد و تماشای طلوع خورشید تازه متولد شده بوده؛ جشنی که از لازمه‌های آن حضور کهن‌سالان و بزرگان خانواده به نماد کهن‌سالی خورشید در پایان پاییز بوده است.

در گذشته عقیده بر این بود، افراد خانه علاوه بر جشن و سرور برای در امان ماندن محصولات از سرما دعا کنند و آتشی باید در تمام شب بسوزد تا اهریمن مغلوب شود.

پاسخ:
با سلام و تشکر
جناب یزدانی مطلب ارسالی شما بسیار جامع و کامل بود، اما چون این مطلب پیش از این در سایت‌ها و خبرگزای‌های مختلف منتشر شد، امکان ارسال آن در این وبلاگ میسر نیست، چرا که تاثیر منفی بر روی رنکینگ وبلاگ خواهد داشت. اما چنانچه مطلبی را که خودتان نوشته‌اید و در جایی دیگر منتشر نشده می‌توانید برای من ارسال کنید تا با نام خودتان به عنوان نویسنده مهمان در وبلاگ منتشر نمایم.
۲۲ آذر ۹۴ ، ۱۳:۳۰ حسین یزدانی
باسلام ، احتراما از منطقه دودانگه ساری عکسهای زیادی بزارید ، ضمنا من در این شهر دور/ تهران/ همیشه از این سایت شما بازدید میکنم. خودم اصالتا بچه امامزاده علی و شلدره هستم. باتشکر 
پاسخ:
سلام آقای یزدانی 
به روی چشم، حتما

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">