طرز تهیه لور
شنبه, ۴ اسفند ۱۳۹۷، ۰۵:۳۹ ب.ظ
طرز تهیه لور در دهستان بنافت
به آب بدست آمده از پنیر « پندیر او » میگویند. آب حاصله از پنیر را داخل دیک ریخته و روی اجاق قرار میدهند تا به جوش بیاید زمانی که مادهای سفیدرنگ و نیمه سفتی روی آن ظاهر شد آن را داخل پارچهای نازک و تمیز میریزند و گرهی محکمی زده و آن را آویزان میکنند تا آب آن خارج شود.
ماده سفت شدهی داخل پارچه را لور میگویند که معمولا همراه با نان در وعدهی غذایی صبحانه یا عصرانه میل میکنند.
در سنوات گذشته دامداران بنافتی به کارگاههای پنیرسازی که در سطح منطقه فعالیت داشتند شیر تحویل میدادند، مرسوم بود که بعد از عملیات پنیرسازی مقداری آب پنیر یا « پندیر او » را از صاحب کارگاه دریافت کرده و تبدیل به لور میکردند.
نویسنده : دوستعلی علیخانی
۹۷/۱۲/۰۴