پنیر سنتی یا محلی
🐑طرز تهیه پنیر به صورت سنتی در دهستان بنافت 🐏
دامداران دهستان بنافت شیر گوسفند را روی اجاق میگذارند زمانی که شیر ولرم یا نیمه گرم شد آن را از روی اجاق برمیدارند و مقداری مایع پنیر به آن اضافه میکنند سپس روی آن را با یک پارچهای ضخیم میپوشانند تا گرم بماند. بعد از یک ساعت شیر داخل دیک سفت میشود و به صورت ژلهای مانند در میآید. بعد آن را داخل پارچهای نازک و تمیز میریزند و گره محکمی زده و در مکانی مناسب آویزان میکنند تا آب آن خارج شود.
وقتی که آب آن بطور کامل خارج شد گرهی پارچه را باز کرده و قالب پنیر را با چاقو به ابعادکوچک نصف میکنند و داخل ظرف حاوی آب و نمک قرار میریزند و به مرور زمان استفاده میکنند. یا آن را چنگ زده و با مقداری نمک مخلوط میکنند و داخل خیک ( پوست بره یا بزغاله) میریزند و برای مدت زمان طولانی استفاده میکنند.
🐑پنیری که در دهستان بنافت مخصوصا در مراتع بندبن، گلرد و اوپرت تهیه میشود بواسطه مصرف انواع و اقسام گیاهان معطر توسط دامها دارای خاصیت دارویی بالایی میباشد و هم از لحاظ عطر و طعم از کیفیتی مطلوبی برخوردار است. ( مخصوصا پنیر خیکی )
🐏خواص پنیر 🐑
🐑 منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد
🐑 دارای ویتامین های A و B است
🐑کسانی که در اثر کار زیاد خسته می شوند و کسانی که ضعیف هستند باید پنیر بخورند زیرا پنیر به دلیل داشتن فسفر برای این دسته از افراد مفید است.
🐑 کسانی که بیماری دیابت دارند می توانند پنیر بخورند زیرا پنیر مواد قندی ندارد.
🐑پنیر برای چه کسانی ضرر دارد 🐏
🐏 کسانی که چربی خون دارند
🐏 مبتلایان به ورم کبد و کیسه صفرا
🐏 کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند زیرا پنیر دارای نمک و چربی اشباع بوده وموجب تشدید بیماری میشود.
نویسنده : دوستعلی علیخانی