نان محلی
طرز تهیه نان گندم در دهستان بنافت :
اهالی با صفای دهستان بنافت گندم را بعد از شستن، خشک و بوجاری کردن بوسیله سرند(غلوال)و سینی چوبی بزرگ(دونه پاج) به آسیاب های آبی که در حاشیه رودخانه های تلار و اشک قرار داشتند منتقل و آن را تبدیل به آرد می کردند و از آرد خمیر می ساختند و خمیر را داخل تنور تبدیل به نان می کردند.
انواع نان در بنافت:
1- تندیر نون(بربری) : آرد را خمیر درست می کردند وقتی خمیر ور می آمد آنرا داخل تنور می پختند.
2- ساج (لواش) : آرد را خمیر درست می کردند سپس آن را به صورت یک ورق نازک در می آوردند و روی یک ورق فلزی یا بخاری هیزمی می پختند.
3- کچیله نون: آرد را به همراه شکر،روغن،شیر،تخم مرغ و زرد چوبه خمیر درست می کردند وقتی خمیر ور می آمد آنرا به صورت قطعات کوچک و اشکال مختلف درمی آوردند سپس در تنور می پختند.
4- دله دهی نون: آرد را خمیر درست می کردند و در لا به لای هر چانه خمیر پیازخرد شده ای که با روغن سرخ شده بود قرار می دادند و داخل ماهی تابه می پختند.
5- کلوا نون: خمیر را حالت می دادند و وسط آنرا سوراخ می کردند سپس آن را داخل خاکستر گرم که از چوب درست شده بود قرار می دادند تا کاملا پخته شود . معمولا چوپانان از این روش برای پخت نان استفاده می کردند.
«رزمی گندم نون داشته بخردن کچیله نون وسته مه دل تنگ هایته»