لوه نون
🔶این روزا که همه بخاطر ویروس کرونا خِنه نِشیر بَیمی بِهتره که شه سِره دِله نون بَپِجیم.
🔷 نیاز به تَندیر هِم نییه بِتومبی نونِ ساج ، دِله دَهی نون یا لَوه نون ره گاز رو بَپِجیم.
🔶نون ساج (لواش) :
❇آرد ره خمیر دِرِست هاکِنین
❇چونهی خمیر ره به صورت اتّا ورق نازِک در بیارین
❇آخِر سر وِره بخاری هیمهای سر یا ماهتابهی دِله بَپِجین.
🔶 دله دهی نون:
⭐خمیر مائه جه آرد ره خمیر دِرِست هاکِنین
⭐اَتی صَور هاکِنین تا خمیر بِئه
⭐لا به لای هر چونه خمیر پیاز رِز بَهی که با رِغون سِرخ بَیّه دَکِنین
⭐وره نون ساز سر با نونکَر تَنِک هاکِنین
⭐ بعد وِره ماهتابهی دِله بَپِجین.
🔶لوه نون:
◻شکر، رِغون ، مرغنه، شیر و ادویهجات ره اتّا پیاله دله هِئی بَزِنین
◻بعد وره هِمرا با آرد و خمیر مائه خمیرِ شِل دِرِست هاکِنین
◻اَتی صَور هاکِنین تا خمیر بِئه
◻خمیر ره به دلخواه چونه بَیرین
◻وره نون سازِسر با نونکَر تَنِک هاکِنین
◻آخِر سَری وِره لَوهی دِله بَپِجین.
📝 دوستعلی علیخانی / فروردین نود و نه