لواشک ترش هلی
شنبه, ۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۰۴:۰۱ ب.ظ
🍀 ترش هلی جه چِتی لواشک دِرست هاکنیم 🍀
🌻هلی ره بَشورین و دَکِنین لَوهی دِله، دِتا لیوان او و اَتی نمک به وه اضافه هاکِنین.
🌻بعد از اینکه قسمت گوشتی و تیم هِئیجه جدا بَینه وِره صافی دِله که وِنه زیر لَوه بِشتِنی دَشِندین کف دست جه مواد ره فشار هادین تا اوی مواد بِریم بِئه و لَوهی دِله جمع بَوّه.
🌻اتّا سینی بَیّرین وِنه دِله ره با رِغون چرب هاکِنین. مایع لَوه ره سینی دِله پَهن هاکِنین جوری که زیاد کِلِفت نَوّه.
🌻 آخِر سر هم سینی ره آفتاب دِله بِهلین تا سفت بَوّه بعد با چاقو وِره شه دلبخواه برش هادین و نوش جان هاکِنین یا فریز هاکِنین.
۹۸/۰۴/۲۹