خواص انجیر
نام علمی انجیر Ficus carica از تیره Moraceae است .
ترکیبات شیمیایی:
انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است ، دارای مواد قندی ، مواد ازته ، چربی ، مواد معدنی ، آمینو اسید ، آنزیم های مختلف و کاروتن می باشد.
انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
خواص داروئی انجیر:
انجیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است .
* انجیر تعرق بدن را زیاد می کند .
* ادرار آور است .
* حرارت بدن را کاهش می دهد .
* انجیر یبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین میوه ها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است.
* برای درمان ناراحتیهای سینه موثر است .
* جوشانده انجیر خشک درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخک ،مخملک و آبله می باشد .
* جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است .
* برای برطرف کردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از قهوه انجیر استفاده کنید و برای درست کردن این قهوه، انجیر را ابتدا بو داده و سپس آنرا آسیاب کنید تا بصورت پودر در آید.
* انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
* انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .
* جوشانده انجیر خشک در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز موثر است
* انجیر تقویت کننده کبد است .
* اگر ترشح ادرار کم باشد خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .
* انجیر در معالجه بیماریهای پوستی موثر است .