بنافت

بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب

ترش هلی

پنجشنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۵، ۰۷:۲۹ ب.ظ


این روزها کدبانوهای دهستان بنافت مشغول پختن رب آلوچه(هلی ترشی) هستند. درخت آلوچه به صورت خودرو در جنگل های دهستان می روید البته در اطراف باغات و حیاط منزل بنافتی ها هم این درخت  به چشم می خورد از میوه این درخت استفاده های زیادی می شود که به چند مورد اشاره می کنم.

۱- هلی کوتنی : زمانی که آلوچه نرسیده و تغییر رنگ نداده بوسیله  یک تخته و سنگ اقدام به جدا سازی هسته از قسمت گوشتی آن می کنند سپس مقداری نعناع و نمک به آن اضافه کرده  و میل می کنند.

۲-خام خوری: زمانی که میوه تغییر رنگ داده آن را به صورت خام می خورند. 

۳- رب آلوچه (هلی ترشی) : ابتدا آلوچه های رسیده را داخل دیک می ریزند و مقداری آب به آن اضافه می کنند و آن را روی اجاق می گذارند تا بجوشد و هسته ها از قمست گوشتی جدا شوند. سپس هسته و پوست آن را از طریق صافی جدا می کنند مایع بدست آمده را در دیک ریخته و روی  اجاق می گذارند تا بجوشد و غلیظ شود در آخر مقداری نمک به آن اضافه می کنند. وقتی خنک شد داخل ظروف گلی (کوزه) ، پلاستیکی یا شیشه ای می ریزند. 

۴- لواشک: به مایع بدست آمده از آلوچه مقداری نمک اضافه می کنند و آن را داخل سینی ای که کف آن را با روغن چرب کرده اند می ریزند و آن را در معرض آفتاب قرار می دهند تا خشک شود. 

۵- آلوچه خشکه( هلی کک) : آلوچه های رسیده را داخل ظرفی می ریزند و در معرض نور آفتاب قرار می دهند تا خشک شود. بنافتی ها  آلوچه خشکه را به صورت خام خوری یا داخل ته چین گوشت ریخته و میل می کنند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۵/۰۷
دوستعلی علیخانی

رب آلوچه

هلی ترشی

هلی کوتنی

نظرات  (۱)

۰۸ مرداد ۹۵ ، ۰۹:۵۷ حسین یزدانی
سلام ، خوب هستید دهنم آب افتاد ، هوس هلی ترشی هاکردمه برادر.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">