بنافت

بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب

باقلا(باکله)

سه شنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۲۶ ب.ظ

باقلا در تمامی روستاهای دهستان بنافت کشت می شود و به شکل های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. 

الف)جهت درست کردن باقلا پلو ( باکله پلا)

ب)  به عنوان بقلولات در انواع آش ( دو آش، ترشی آش، خمیر آش) 

ج) باقلا آب پز ( باکله پته) 

طرز تهیه باکله پته (باقلا آب پز):

‌ابتدا باقلا راشسته، سپس داخل دیک ریخته و مقداری آب به آن اضافه می کنیم و روی اجاق قرار می دهیم وقتی که به جوش آمد شعله اجاق را کم کرده تا آرام آرام مغز پخت شود. در خاتمه مقداری نمک، آب نارنج یا سرکه و گلپر به آن اضافه می کنیم و آن را میل می کنیم.  

باقلا با نام علمی Vicia faba گیاهی از خانواده بقولات می‌باشد. گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر می‌رسد.

خواص داروئی باقلا :

باقلا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد.

1) دم کرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است.

2) دم کرده گل باقلا سنگ کلیه را دفع می کند و برای قولنجهای کلیوی مفید است.

3) جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.

4) جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم دارد.

5) از جوشانده باقلا برای درمان نقرس استفاده کنید.

6) باقلا را اگر با سرکه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می کند.

7) برای رفع گرفتگی صدا باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنید و بخورید.

8) ضماد باقلا با شنبلیله و عسل برای نرم کردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.

9) ضماد باقلا جوش و کورک را می رساند و چرک را خارج می کند.

10) برای درمان تکرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده کنید.

11) برای رفع التهاب و درد نوک انگشتان و ناخن باید یک مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب بجوشانید و بگذارید کمی سرد شود و انگشتان خود را به مدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.

مضرات باقلا :

باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده می کند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست کنده و بجوشانید و آب آن را دور بریزید. سپس به آن مقداری آب اضافه کرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند دارچین و فلفل بخورید.

مصرف باقلای تازه ممکن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید کند که گاهی موجب مرگ می شود، بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط کنید. معمولا ً اشخاصی که به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یک آنزیم مخصوص هستند.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۲/۲۱

نظرات  (۱)

۲۳ ارديبهشت ۹۵ ، ۰۷:۳۱ مازرونی ساکن تهران
آرمون باکله پته و باکله پلا

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">