آموزش سبزه عید
سبزه سبز کردن نمادی از تکرار آفرینش برای سال جدید است و بدون سبزه، بساط هفت سین صفایی ندارد.به همین دلیل اهالی دهستان بنافت این سنت دیرینه را حفظ کرده و چند روز مانده به سال جدید اقدام به سبز کردن گیاهان مختلفی از جمله گندم ، عدس ، ترتیزک ، شاهی و ... می کنند.
آموزش کشت سبزه گندم
• ۱۲ روز مانده به عید، یک لیوان گندم درون کاسهای ریخته و به اندازه ۲ تا ۳ بند انگشت روی آن آب میریزیم و تا ۲ روز صبر میکنیم و طی این مدت ۲ بار آب آن را عوض میکنیم.
• وقتی گندمها شروع به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالی کرده و گندمها را درون یک دستمال نخی میریزیم.
• سعی کنید دستمال همیشه مرطوب بماند.
• وقتی گندمها شروع به ریشه زدن کردند آنها را به آرامی از درون دستمال خارج میکنیم.
• در ته ظرف مورد نظر، لایهای از پنبه را پخش کرده و گندم ریشه زده را درون آن ریخته و پخش میکنیم.
• روی گندمها را پارچهای نخی انداخته و هر روز روی آنها کمی آب اسپری میکنیم تا ساقه پیدا کند.
• وقتی ساقه نقرهای رنگ شد پارچه را از روی آن برداشته وظرف را در زیر نور و جای خنک قرار داده، هر روز مقدار کمی آب در حدی که مرطوب بماند روی آنها اسپری میکنیم.
آموزش سبز کردن شاهی روی کوزه
• روی کوزه یک عدد جوراب زنانه میکشیم.
• برای اینکه تخم شاهی لعاب بیاندازد دو دقیقه آن را درون آب میریزیم،سپس با انگشت یا دم قاشق تخم شاهی را از سمت پایین به بالا روی جوراب بکشید و آن را درون یک سینی قرار داده و داخل آن آب میریزیم و روزی سه بار این کار را انجام داده تا جوراب همیشه مرطوب بماند.
• پس از سه روز تخمشاهیها جوانه میزنند و ریشه میبندند و طی یک هفته سبز میشوند.
• مراقب باشید درون کوزه همیشه پر آب باشد و ظرف زیر آن هم هر روز خالی شود.